Piemonte - Gruppetur 2018

12.-19. mai 2018


8.- 15. september 2018 

 

PIE_ved Acqui Terme 670.jpg

Turen går gjennom et av Italias mest kjente kulturlandskap, der skråningene dekkes av typiske druesorter som Nebbiolo, Dolcetto og Barbera.

Terrenget er lett kupert, og krever alminnelig god form, men ikke spesielle sykkelferdigheter. Vi har lagt etappene til små veier, for det meste på god asfalt, med liten eller ingen biltrafikk.

Dag 1: Ankomst Torino eller Milano

Dere ankommer til Piemonte tidlig ettermiddag. Fra flyplassen blir dere hentet og kjørt til Acqui Terme. Stedet ligger ca 50 kilometer sør for byen Asti. Vi bor i sentrum av byen, like ved den varme kilden.

PIE_Acqui Terme 670.jpg

Dag 2: Acqui Terme - Cortemilia 36/52 km

Fra Acqui Terme sykler dere vestover og følger dalføret langs elva Bormida di Millesimo.  helt frem til byen Cortemila, blant annet kjent for sine eksklusive hasselnøtter, Tonda Gentile di Langa.

Dette er en lett tur, langs dalføret på 36 kilometer, eller litt mer krevende langs åsryggene på 52 kilometer. 

Dag 3: Cortemilia - Barolo 42 km

Utfordringen denne dagen er å krysse de ravinene som skiller dette dalføret fra Barolo. Barolo er en liten by med et stort navn blant vinkjennere over hele verden. Dere kan bo i byen som ligger litt opp fra dalbunnen, eller på en gård med hest og kaniner på toppen av åsen bak Barolo. Begge steder er det muligheter for omvisning i vinproduksjonen og for å smake på riktig lekre rødviner.

Barn Piemonte670.jpg

Dag 4: Barolo - Alba 21

Denne dagen er en lett etappe der det meste utforbakke. Turen følger åskammen nordover dalen, og gir flott utsikt over kommunene Langhe, som ligger nærmest, og Montferrat og Asti det fjerne. Turen går inn til byen Alba. som med sine 35.000 innbyggere er senter i Langhe. Alba er en tiltalende by med et historisk senter, mange hyggelige steder som serverer mat og drikke.

Lokale spesialiteter er vin, frukt, sjokolade og hvit trøffel.

Pie_Kart 670.jpg

Dag 5: Hviledag i Alba

Denne dagen er det rom for byvandring i Alba - hvile ved bassengkanten eller sykling tur i åsene øst for byen. 

Dag 6: Alba - Canelli 36 km

 Turen starter med en 10 km lang stigning i åsene øst for Alba. Veien fortsetter langs ravineryggen og inn mot den lille byen Mango med ca 1300 innbyggere.

Etter en stopp for lunsj og fylling av flasker fortsetter turen i jevn nedoverbakke inn til  Canelli. Canelli er senter for vinproduksjonen (d'Asti-viner) i en kommune med ca 10.000 innbyggere. Byen er spesielt kjent for sin produksjon av spumante og prosecco som lagres i kjellere under byen. En produsent vi kjenner fra det norske Vinmonopolet er Bosca.

PIE_Asti 670.jpg

 Dag 7: Canelli - Acqui Terme 24 km

Denne dagen går veien over den åsen som skiller Canelli og Acqui Terme. Veien passerer de små byene Rocchetta Palafea og Montabone på drøyt 400 moh før dere triller inn i Acqui Terme. Byen har en såkalt "Cantina sociale" eller "Enoteca" med et rikt utvalg av viner fra regionen. Her er det mulig å få smake på utvalgte viner, og suge til seg kunnskap fra cantinas erfarne kjellermester.

Vårt hotell har et samarbeid med byens wellness-center der slitne sykkelbein kan finne hvile.

Dag 8: Hjemreise fra Acqui Terme

Transport til flyplassen og hjemreise,

 
Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta siste nytt fra Bergodal.
 
  • Pris: 8300 kr
  • 5 sykkeletapper på 25 - 38 km - en hviledag i Alba.
  • 7 overnattinger på hotell med god standard, inkludert frokost.
  • Detaljert kart og veibeskrivelse på norsk for hver dag.
  • Ruter i GPS format og til mobiltelefon
  • Sykling på små og lite trafikkerte veier.
  • Bagasjen blir transportert av Bergodal mellom hotellene.
  • Turen inkluderer leie av sykler m/vesker
  • Tillegg for enkeltrom: 1800,-
Webdesign: NEWMEDIA