Provence - Rhône

Eksempel på en uke i Provence

 • Pris fra 8.900,- kroner uten fly (prisen forutsetter 4 deltagere).
 • 5 - 6 sykkeletapper på 25 - 35 km - relativt flatt
 • En hviledag i Malaucene under foten av Mt. Ventoux
 • Etappene kan forlenges etter ønske: 
  • Mulighet for lange etapper hver dag; 80-150 km
 • Mulighet for dagstur på sykkel fra Malaucene til "månefjellet" Mont Ventoux (1912moh) på "hviledagen"
 • 7 overnattinger på hotell med god standard, inkludert frokost.
 • Detaljert kart og veibeskrivelse for hver dag.
 • Sykling på små og lite trafikkerte veier.
 • Bagasjen blir transportert av Bergodal mellom hotellene.
 • Turen inkluderer leie av sykler m/vesker
 • Dere bestemmer selv dato/ukedag for avreise

Dag 1: Ankomst Avignon

Dere ankommer til Avignon tidlig ettermiddag. Ankomst fra Marseille Airport - her kan vi hente dere på flyplassen. Alternativ ankomst med tog fra Nice (3t:15) eller TGV fra Paris (2t:36).  Mer om togtider og billetter

Avignon, byen der paven hadde sitt hovedsete fra 1309 til 1377, har en historie som kulturelt og religiøst senter helt frem til vår tid. Byen er hovedstad i departementet Vaucluse, og ligger ved bredden av Rohne, i en region kjent for produksjon av kvalitetsvin og landbruksprodukter. Avignon står på UNESCOS liste, og kan by på vakker arkitektur fra flere tidsepoker.

Avignon er en kompakt by med mange trange gater og smug, og egner seg bedre til fots enn på sykkel.

Dere vil bo på et hotell sentralt i byen. Lette og behagelige sykler vil bli tilpasset etter høyde mv., og stå klare til dere like ved hotellet. Syklene er utstyrt med vesker, rep-kit, pumpe og sykkelcomputer. Dere kan velge å ta med egne sykkelsko. Av hensyn til sikkerheten tar dere i så tilfellet også med pedaler hjemmefra.

Dag 2: Avignon - Carpentras 29 km

Fra Avignon sykler dere nordover langs Rohnes østside, før dere krysser hovedveien og fortsetter østover mot Carpentras. Deler av denne turen går på lokale gårdsveier, og det kan være en utfordring å finne frem i systemet av kanaler, vinmarker og småveier, selv med Bergodals kart over området.

I Carpentras vil dere bo på hotell sentralt i byen. Byen ligger i et rikt jordbruksområde med mye sol og god tilførsel av frisk vann. Som de andre byene i regionen ble Carpentras infrastruktur for transport av bl.a vann og varer etablert under romerriket. I hovedtrekk har denne, meget velorganiserte strukturen, bestått frem til dags dato.

Carpentras er kjent for sitt marked der lokale musikanter har en naturlig plass.

Musikanter_prov 900pix.jpg

Dag 3: Carpentras - Malaucene 25 km

Turen går nå ut av Carpentras og videre nordover via Beaumes de Venice og til Malaucene. På veien over det vesle skaret mot Malaucene er det en flott  utsikt mot fjellmassivet i vest; Dentellene, med sin karakteristiske profil av "tannstubber". Etter en kort nedkjøring fra Suzette er  dere i Malaucene. Her vil dere bo på en fruktgård like utenfor byen. Malaucene er en av inngangene til "månefjellet" Mont Ventoux og derfor en by med mange sykkelentusiaster i sesongen

Dag 4: Hviledag i Malaucene

Hviledag ved bassenget, en rundtur til Bedoin, eller en tur opp på toppen av Mont Ventoux  1912 moh.

Dag 5: Malaucene - Cairanne 32 km

 Fra Malaucene sykler dere nedover dalføret og inn i byen Vaison-la-Romaine. Dette er liten, men viktig middelalderby i denne regionen. Byen ligger strategisk, men også utsatt til ved elven Ouvéze, og ble utsatt for en ødeleggene flom i 1992 av regn som falt ned på baksiden av Mont Ventoux og hopet seg opp i den trange passasjen ved Vaison.

Vaison- bro.jpg

 

Dag 6: Cairanne - Orange 22 km

 Dette er i utgangspunktet en kort etappe i flatt lende som med fordel kan gjøres lengre med en detour vestover mot Rohne. Landskapet her er tilnærmet flatt med lave vinbevokste åskammer og behagelige småveier med lite trafikk..

I Orange bor dere midt i byen, like ved det romerske amfiet, som er verdens største med intakt scene. Her er det konserter og teaterforestillinger gjennom hele sommersesongen.

Teatret i Orange.jpg

Dag 7: Orange - Avigon 33 km

 Turen tilbake til Avignon går gjennom Rohne-vinenes mest kjente distrikt: Chateauneauf du Pape.

Dag 8: Hjemreise fra Avignon

Dere kan velge å ta en ekstra natt i Avignon, sette kursen mot Nice, Marseille, Paris eller en annen destinasjon for videre ferie eller hjemreise.

 
Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta siste nytt fra Bergodal.
Webdesign: NEWMEDIA