Klassisk Toscana Kort

Dette er en forkortet versjon av vår klassiker i Toscana. Dere sykler til noen av regionens middelalderbyer, alle kjent for sine bidrag til maktkamp og konflikter i regionen. Men også for sitt gode kjøkken og sine særegne viner og for sin innflytelse på europeisk kultur- og samfunnsliv fra middelalderen og langt inn i det 20. århundre. I disse byene bor dere en natt før veien går videre til neste by. Turen er kupert og krever alminnelig god form, men ikke spesielle sykkelferdigheter. Vi har lagt ruten til små veier, for det meste god asfalt og liten eller ingen biltrafikk.

Eksempel på tur 6 dager i Toscana

 • Pris 7300,- kroner uten fly (prisen forutsetter 6 deltagere).
 • 4 sykkeletapper på 40 - 50 km.
  • 5 overnattinger på hotell med god standard, inkludert frokost.
  • Detaljert kart og veibeskrivelse for hver dag.
  • Sykling på små og lite trafikkerte veier.
  • Bagasjen blir transportert av Bergodal mellom hotellene.
  • Turen inkluderer leie av sykler og henting på flyplass.
  • Dere velger selv dato og ukedag

Kontakt oss for tilbud og mer informasjon, eller bestill tur.

Dag 1: Ankomst Pisa

Dere ankommer til Pisa tidlig ettermiddag. Fra flyplassen blir dere hentet og kjørt til Casciana Terme. Stedet ligger 30 kilometer sørøst for Pisa. Syklene som er tilpasset den enkeltes høyde, stå klare til dere på hotellet.

Dag 2: Casciana Terme - San Miniato

Fra Casciana Terme sykler dere østover langs åsene sør for Arno-dalen. Etter hvert kommer dere inn i det mer kuperte Toscanske landskapet mot San Miniato. Byen ligger på en høyde, og er en historisk fortby med mer en 1000 årig historie. Dere skal bo på byens beste hotell, der de er utsyn mot øst over Arno-dalen mot Firenze, og mot vest over åsene i retning San Gimignano. Middag serveres i hotellets gode restaurant om kvelden.

Dag 3: San Miniato - San Gimignano

Dere skal nå rett sørover langs elva Egola. På vei sørover sykler dere gjennom landsbyen Casastrada, og omtrent halveis kommer dere til den lille byen Montaione. Her passer det med lunch i denne sjarmerende landsbyen, som har aner tilbake til det 12 århundre. Etter lunch går turen videre mot sør gjennom San Vivado og Il Castagno. Dagens mål er San Gimignano, som står på UNESCOs over verdens kulturarv. Byen er kjent for sine mange høye tårn fra tidlig middelalder. Hotellet vårt ligger på Piazza della Cisterna. Du har alle de historiske severdighetene innen kort gangavstand.

Dag 4: San Gimignano - Volterra

I dag skal dere sykle vestover mot den gamle etruskerbyen Volterra. Småveier fører dere ned i dalføret Era der bakkene opp mot Volterra begynner.

 Volterra er en by grunnlagt av etruskerne på en bakketopp (545 moh) med full utsikt til landskapet rundt. Beliggenheten bidrar i seg selv (litt avsides) til å redusere turismen her til et behagelig nivå. Innenfor restene av de gamle bymurene finnes museer, middelalderbygninger og en liten park med god utsikt over byen. Volterras håndtverkere er kjent for sine vakre figurer av alabast fra området, en tradisjon som fortsatt holdes i hevd.

Dag 5: Volterra – Casciana Terme

Dere sykler ut av Volterra langs en av ravine-ryggene som går fra fjellet og ned i dalen. På vei til Casciana Terme passeres hyggelige små landsbyer, bl.a Lajatico og Chianni. Vel fremme i Casciana Terme blir dere kjørt med bil til hotell Bologna sentralt i Pisa 

Dag 6: Hjemreise fra Pisa

 
Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta siste nytt fra Bergodal.
Webdesign: NEWMEDIA