Toscana og Cinque Terre

Dette er en tur på 8 dager med 3-4 dagers sykkeltur i Toscana og 3-4 dager ved klippene i Cinque Terre ( De Fem Byer). Turen i Toscana går i det gamle kulturlandskapet  i triangelet mellom Pisa, Firenze og Siena. Turen går i kupert terreng til noen av regionens mest intakte middelalderbyer som Volterra og San Gimignano. Turen er kupert, men ikke mer krevende enn at både barn og voksne kan få en fin tur. Som alternativ til en rundtur, er det mulig å bo på et sted. Dette blir både noe rimeligere, og gir større frihet til å legge opp lengre, individuelle ruter. Rutene er lagt ruten til små veier, for det meste god asfalt og liten eller ingen biltrafikk. For grupper med 4 voksne eller mer, arrangerer vi besøk på vingård - med vinsmaking for de voksne.

Eksempel på tur i Toscana og Cinque Terre (8 dager)

 • Pris 8100,- kroner uten fly
 • Prisen forutsetter 4 deltagere på dobbeltrom.
 • Sykkeletapper fra 0-100 km
 • 7 overnattinger på hotell/vingård med god standard, inkludert frokost
 • Detaljert kart og veibeskrivelse for hver dag
 • Sykling på små og lite trafikkerte veier
 • Turen inkluderer leie av sykler og henting på flyplass
 • Dere velger selv dato og ukedag for avreise

Kontakt oss for tilbud og mer informasjon, eller bestill tur.

Dag 1: Ankomst Pisa

Dere ankommer til Pisa tidlig ettermiddag. Fra flyplassen blir dere hentet og kjørt til Casciana Terme. Stedet ligger 30 kilometer sørøst for Pisa, grunnlagt på en 1000 år gammel varm kilde. Her ligger det i dag et moderne SPA-anlegg. Kommer dere sent om kvelden reserverer vi bord til dere på den lokale pizzeriaen. Kommer dere tidlig - før 12;00, kan vi avtale at dere får syklene denne dagen. Hvis ikke, står de klare til dere om morgenen neste dag.

Dag 2: Casciana Terme - Palaia 21 km

Fra Casciana Terme sykler dere østover langs åsene sør for Arno-dalen. Etter hvert passerer dere Soiana og Cappanoli, før dere stiger opp på åsryggen der den finner den lille byen Palaia. Dere skal bo på byens beste - og morsomste hotell med alt dere trenger rett utenfor inngangsdøren. Mulighet for å besøke en internasjonalt kjent vinkjeller for smak på røde og hvite kvaliteter (for de voksne) og andre godbiter som pølse, ost og brød.

Dag 3: Palaia - Volterra 25/34 km

I dag går veien sydover fra Palaia og ned i dalen Era. Det første målet er Molino d Era som ligger ved foten av fjellmassivet som huser den gamle etruskerbyen Volterra.

Dere kan følge en østlig trase som går via San Vivaldo - denne er litt mer kupert og noe lengre (32 km), eller en flatere trase som også er litt kortere (25 km). Begge rutene passerer Villamagna før de siste kilometrene til hotell Molino d Era nede i dalen. Her er bussholdeplass for bussen opp til Volterra. 20 min med buss. Syklene legges i bagasjerommet under bussen.

Er dere fortsatt spreke, sykler dere opp til Volterra ca 7 km - ca 300m stigning langs Via Pisana. til Piazza Martiri ved festningen på toppen av fjellet.

Volterra er en by grunnlagt av etruskerne på en bakketopp (545 moh) med full utsikt til landskapet rundt. Beliggenheten bidrar i seg selv (litt avsides) til å redusere turismen her til et behagelig nivå.

Dag 4: Volterra Casciana Terme 45 km

Dere sykler ut av Volterra langs en av ravineryggene som går fra fjellet og ned i dalen. På vei til Casciana Terme passeres hyggelige små landsbyer, bl.a Lajatico og Chianni. Vel fremme i Casciana Terme blir dere kjørt til Pisa sentralstasjon der dere tar toget til Cinque Terre (ingen vei hit)

Dag 5-6 Fottur, sjø og sol i Cinque Terre

De fem byene som ligger ved sjøen, kun forbundet med stier/jernbane er, fra nordvest til sørøst:

 • Monterosso al Mare
 • Vernazza
 • Corniglia
 • Manarola
 • Riomaggiore

Fra Sestri Levante kan dere ta toget langs kysten for å besøke en eller flere av de fem byene. Herfra kan dere gå til en av de øvrige byene som ligger noen timer unna til fots. Dere vender tilbake til Sestri Levante med toget. Dere vil bo på et hotell med god standard og nær sjøen. Den siste dagen, tar dere toget til Pisa. Sjekk avganger og priser på stasjonen som ligger et steinkast fra hotellet.

Dag 7 Byvandring i Pisa

Tog fra Sestri Levante, når dere selv bestemmer til Pisa og Hotel Bologna.

Dag 8: Hjemreise fra Pisa

 
Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta siste nytt fra Bergodal.
Webdesign: NEWMEDIA