Toscana klassisk

Avreise

Hjemreise

Pris fra

Valgfri

Valgfri

Kr 12 000

nivå uten el-sykkel

30-60

km

7

overnattinger

5

sykkeldager

Nyt en italiensk sykkelferie

Her kan du sykle på asfalterte småveier og inn på brosteinsbelagte gater i sjarmerende middelalderlandsbyer i hjertet av Toscana.

I de trange bakgatene har noen av verdens største kunstnere og vitenskapsmenn latt tankene vandre over et glass Chianti eller Vernaccia di San Gimignano.

Dette er en utrolig spennende region med stor innflytelse på europeisk kultur- og samfunnsliv  fra middelalderen, renessansen og langt inn i det 20. århundre.  Vårt privilegium er å få oppleve dette landet på nært hold – fra sykkelsetet.

Inkludert i turen

Leie av sykler med vesker

7 overnattinger på hotell med god standard, inkludert frokost

Bagasjetransport mellom hotellene

Detaljerte kart og veibeskrivelse på norsk for hver dag

Ruter i GPS format og til mobiltelefon

Sykling på små og lite trafikkerte veier

San Gimignano

Denne byen står på UNESCOs over verdens kulturarv.
Byen er kjent for sine mange høye tårn fra tidlig middelalder.

San Gimignano

Denne byen står på UNESCOs over verdens kulturarv.
Byen er kjent for sine mange høye tårn fra tidlig middelalder.

Reiserute

1
Dag 1: Ankomst Pisa

Dere ankommer til Pisa tidlig ettermiddag. Fra flyplassen blir dere hentet og kjørt til Casciana Terme. Stedet ligger 30 kilometer sørøst for Pisa. Syklene som er tilpasset den enkeltes høyde, stå klar til dere på hotellet.

2
Dag 2: Casciana Terme - San Miniato

Fra Casciana Terme sykler dere østover langs åsene sør for Arno-dalen. Etter hvert kommer dere inn i det mer kuperte Toscanske landskapet mot San Miniato. Byen ligger på en høyde, og er en historisk fortby med mer en 1000 årig historie. Dere skal bo på byens beste hotell, der de er utsyn mot øst over Arno-dalen mot Firenze, og mot vest over åsene i retning San Gimignano.

3
Dag 3: San Miniato - San Gimignano

Dere skal nå rett sørover langs elva Egola. På vei sørover sykler dere gjennom landsbyen Casastrada, og omtrent halveis kommer dere til den lille byen Montaione. Her passer det med lunsj i denne sjarmerende landsbyen, som har aner tilbake til det 12 århundre. Etter lunch går turen videre mot sør gjennom San Vivado og Il Castagno. Dagens mål er San Gimignano, som står på UNESCOs over verdens kulturarv. Byen er kjent for sine mange høye tårn fra tidlig middelalder. Hotellet vårt ligger på Piazza della Cisterna. Du har alle de historiske severdighetene innen kort gangavstand.

4
Dag 4: San Gimignano - Greve in Chianti

I dag skal dere trekke lengre øst inn i vindistriktet Chianti Classico. Små veier fører dere østover gjennom det Toscanske landskapet. Dere kommer til Barberino Val d’Elsa og Tavernelle Val di Pesa. Når dere ankommer Greve in Chianti passer det med en Cappuccino på det vakre torget. Byen er «hovedstaden» for vindistriktet Chianti Classico. Et tips er å stikke innom den lokale slaktebutikken – den er verd et besøk. Byen har også er flott vinmuseum, der det også er anledning til å smake og kjøpe både Chanti-viner og olivenoljer. Dere bor på den vakre piazzaen, og Rosella som er hotellets vertinne, vil servere en utsøkt middag for dere på sin terrasse.

5
Dag 5: Greve in Chianti - Siena

Dagen fører dere gjennom hjertet av Chianti-området mot Radda in Chianti. Her passer det utmerket med en stopp for lunch.

Dagens mål er Siena, som er en kulturelt viktig by for Toscana. Byen har noen av renessansens største kulturskatter. Katedralen og det høye tårnet i sentrum vil interessere de fleste besøkende. På den store piazzaen går hvert år det berømte hesterittet Del Paulo di Siena.
6
Dag 6: Rolig dag i Siena

Byvandring i regionens mest intakte middelalderby.

7
Dag 7: Siena - Volterra

Dere forlater Siena og sykler mot høydedraget Montagnola som ligger på drøye 600 moh. Deretter bærer det ned mot Val d’Elsa og videre til det lille tettstedet Casole d’ Elsa som er et naturlig stoppested på veien. Herfra er det 11 km ned til hovedveien som følges helt frem fram til Volterra.

Volterra er en typisk etruskerby som ligger på en bakketopp (545 moh) med uinnskrenket utsikt til landskapet rundt. Beliggenheten bidrar i seg selv til å redusere turismen her til et behagelig nivå. Innenfor restene av de gamle bymurene finnes museer, middelalderbygninger og en deilig park med god utsikt over byen. Volterras håndtverkere er kjent for sine vakre figurer av alabast fra området, en tradisjon som fortsatt holdes i hevd. Transport til Pisa sentrum og Hotel Bologna.

8
Dag 8: Hjemreise fra Pisa

Dere blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen for hjemreise.

Toscana Klassisk2 personer

kr 15 200

pr person

Toscana Klassisk4 personer

kr 13 500

pr person

Toscana Klassisk6 personer

kr 12 000

pr person