Toscana Familie

Avreise

Hjemreise

Pris fra

Valgfri

Valgfri

Kr 10 000

nivå uten el-sykkel

20-35

km

4

overnattinger

3

sykkeldager

Aktiv familieferie i Italia

Dette er en tur på 4 dager for familier som liker å være i aktivitet, og et alternativ til en tradisjonell sydentur med barn.

For å sykle med egen sykkel, er minstealder 10 år. Rutene er lagt til små veier, på god asfalt og liten eller ingen biltrafikk. Svømmebasseng på to av hotellene.

Inkludert i turen

Leie av sykler med vesker

7 overnattinger på hotell med god standard, inkludert frokost

Bagasjetransport mellom hotellene

Detaljerte kart og veibeskrivelse på norsk for hver dag

Ruter i GPS format og til mobiltelefon

Sykling på små og lite trafikkerte veier

Reiserute

1
Dag 1: Ankomst Pisa

Dere ankommer til Pisa tidlig ettermiddag. Fra flyplassen blir dere hentet kjørt til Casciana Terme. Stedet ligger 30 kilometer sørøst for Pisa, grunnlagt på en 1000 år gammel varm kilde. Kommer dere sent om kvelden reserverer vi bord til dere på den lokale pizzeriaen. Kommer dere tidlig – før 12;00, kan vi avtale at dere får syklene denne dagen. Hvis ikke, står de klare til dere om morgenen neste dag.

2
Dag 2: Casciana Terme - Palaia

Fra Casciana Terme sykler dere østover langs åsene sør for Arno-dalen. Etter hvert passerer dere Soiana og Cappanoli, før dere stiger opp på åsryggen der den finner den lille byen Palaia. Dere skal bo på byens beste – og morsomste hotell med alt dere trenger rett utenfor inngangsdøren. Mulighet for å besøke en internasjonalt kjent vinkjeller for smak på røde og hvite kvaliteter (for de voksne) og andre godbiter som pølse, ost og brød.

3
Dag 3: Palaia - Volterra

I dag går veien sydover fra Palaia og ned i dalen Era. Det første målet er Molino d Era som ligger ved foten av fjellmassivet som huser den gamle etruskerbyen Volterra.

Dere kan følge en østlig trase som går via San Vivaldo – denne er litt mer kupert og noe lengre (32 km), eller en flatere trase som også er litt kortere (25 km). Begge rutene passerer Villamagna før de siste kilometrene til hotell Molino d Era nede i dalen. Her er bussholdeplass for bussen opp til Volterra. 20 min med buss. Syklene legges i bagasjerommet under bussen.

Er dere fortsatt spreke, sykler dere opp til Volterra ca 7 km – ca 300m stigning langs Via Pisana. til Piazza Martiri ved festningen på toppen av fjellet.

Volterra er en by grunnlagt av etruskerne på en bakketopp (545 moh) med full utsikt til landskapet rundt. Beliggenheten bidrar i seg selv (litt avsides) til å redusere turismen her til et behagelig nivå.

4
Dag 4: Volterra - Casciana Terme

Dere sykler ut av Volterra langs en av ravineryggene som går fra fjellet og ned i dalen. På vei til Casciana Terme passeres hyggelige små landsbyer, bl.a Lajatico og Chianni. Vel fremme i Casciana Terme blir bagasjen kjørt med bil til hotellet sentralt i Pisa – dere går av ved det skjeve tårnet i gangavstand fra hotellet. Siste natt på hotell Bologna i Pisa.

5
Dag 5: Hjemreise

Gratis shuttlebuss fra hotellet til flyplassen.

Toscana Familie4 personer

kr 11 100

pr person

Toscana Familie5 personer

kr 10 300

pr person

Toscana Familie6 personer

kr 10 000

pr person