Cinque Terre

Avreise

Hjemreise

Pris fra

Valgfri

Valgfri

Kr 9 100

vanskelighetsgrad

30-50

km

7

overnattinger

3-4

sykkeldager

Opplev Italia på sykkel og til fots

En aktivitetsferie som passer for de fleste, både store og små.

Dette er en tur på 8 dager med 3 dagers sykkeltur i Toscana og 2 dager ved klippene i Cinque Terre (De Fem Byer). Turen i Toscana går i det gamle kulturlandskapet i triangelet mellom Pisa, Firenze og Siena. Turen går i kupert terreng, men ikke mer krevende enn at både barn og voksne kan få en herlig tur.

Inkludert i turen

Leie av sykler med vesker

7 overnattinger på hotell med god standard, inkludert frokost

Bagasjetransport mellom hotellene

Detaljerte kart og veibeskrivelse på norsk for hver dag

Ruter i GPS format og til mobiltelefon

Sykling på små og lite trafikkerte veier

Vinsmaking

Som alternativ til en rundtur, er det mulig å bo på ett sted. Dette blir både noe rimeligere, og gir større frihet til å legge opp lengre, individuelle sykkelruter. For grupper med 4 voksne eller mer, arrangerer vi besøk på vingård – med vinsmaking for de voksne.

Reiserute

1
Dag 1: Ankomst Pisa

Dere ankommer til Pisa tidlig ettermiddag. Fra flyplassen blir dere hentet og kjørt til Casciana Terme. Stedet ligger 30 kilometer sørøst for Pisa, grunnlagt på en 1000 år gammel varm kilde. Her ligger det i dag et moderne SPA-anlegg. Kommer dere sent om kvelden reserverer vi bord til dere på den lokale pizzeriaen. Kommer dere tidlig – før 12;00, kan vi avtale at dere får syklene denne dagen. Hvis ikke, står de klare til dere om morgenen neste dag.

2
Dag 2: Casciana Terme - Palaia

Fra Casciana Terme sykler dere østover langs åsene sør for Arno-dalen. Etter hvert passerer dere Soiana og Cappanoli, før dere stiger opp på åsryggen der den finner den lille byen Palaia. Dere skal bo på byens beste – og morsomste hotell med alt dere trenger rett utenfor inngangsdøren. Mulighet for å besøke en internasjonalt kjent vinkjeller for smak på røde og hvite kvaliteter (for de voksne) og andre godbiter som pølse, ost og brød.

3
Dag 3: Palaia - Volterra

I dag går veien sydover fra Palaia og ned i dalen Era. Det første målet er Molino d Era som ligger ved foten av fjellmassivet som huser den gamle etruskerbyen Volterra.

Dere kan følge en østlig trase som går via San Vivaldo – denne er litt mer kupert og noe lengre (32 km), eller en flatere trase som også er litt kortere (25 km). Begge rutene passerer Villamagna før de siste kilometrene til hotell Molino d Era nede i dalen. Her er bussholdeplass for bussen opp til Volterra. 20 min med buss. Syklene legges i bagasjerommet under bussen.

Er dere fortsatt spreke, sykler dere opp til Volterra ca 7 km – ca 300m stigning langs Via Pisana. til Piazza Martiri ved festningen på toppen av fjellet.

Volterra er en by grunnlagt av etruskerne på en bakketopp (545 moh) med full utsikt til landskapet rundt. Beliggenheten bidrar i seg selv (litt avsides) til å redusere turismen her til et behagelig nivå.

4
Dag 4: Volterra - Casciana Terme

Dere sykler ut av Volterra langs en av ravineryggene som går fra fjellet og ned i dalen. På vei til Casciana Terme passeres hyggelige små landsbyer, bl.a Lajatico og Chianni. Vel fremme i Casciana Terme blir dere kjørt til Pisa sentralstasjon der dere tar toget til Cinque Terre (ingen vei hit).

5
Dag 5-6: Fottur, sjø og sol i Cinque Terre

De fem byene som ligger ved sjøen, kun forbundet med stier/jernbane er, fra nordvest til sørøst:

 • Monterosso al Mare
 • Vernazza
 • Corniglia
 • Manarola
 • Riomaggiore
Fra Sestri Levante kan dere ta toget langs kysten for å besøke en eller flere av de fem byene. Herfra kan dere gå til en av de øvrige byene som ligger noen timer unna til fots. Dere vender tilbake til Sestri Levante med toget. Dere vil bo på et hotell med god standard og nær sjøen. Den siste dagen, tar dere toget til Pisa. Sjekk avganger og priser på stasjonen som ligger et steinkast fra hotellet.
6
Dag 7: Byvandring i Pisa

Tog fra Sestri Levante, når dere selv bestemmer til Pisa og Hotel Bologna.

8
Dag 8: Hjemreise fra Pisa

Dere forlater Siena og sykler mot høydedraget Montagnola som ligger på drøye 600 moh. Deretter bærer det ned mot Val d’Elsa og videre til det lille tettstedet Casole d’ Elsa som er et naturlig stoppested på veien. Herfra er det 11 km ned til hovedveien som følges helt frem fram til Volterra.

Volterra er en typisk etruskerby som ligger på en bakketopp (545 moh) med uinnskrenket utsikt til landskapet rundt. Beliggenheten bidrar i seg selv til å redusere turismen her til et behagelig nivå. Innenfor restene av de gamle bymurene finnes museer, middelalderbygninger og en deilig park med god utsikt over byen. Volterras håndtverkere er kjent for sine vakre figurer av alabast fra området, en tradisjon som fortsatt holdes i hevd. Transport til Pisa sentrum og Hotel Bologna.

Cinque Terre2 personer

kr 2400

pr person
 •  Leie av sykler med vesker
 • 7 overnattinger på hotell
 • Detaljerte kart og veibeskrivelse på norsk
 • Ruter i GPS format og til mobiltelefon
 • Bagasjetransport mellom hotellene
Send forespørsel

Cinque Terre4 personer

kr 10200

pr person
 •  Leie av sykler med vesker
 • 7 overnattinger på hotell
 • Detaljerte kart og veibeskrivelse på norsk
 • Ruter i GPS format og til mobiltelefon
 • Bagasjetransport mellom hotellene
Send forespørsel

Cinque Terre6 personer

kr 9100

pr person
 •  Leie av sykler med vesker
 • 7 overnattinger på hotell
 • Detaljerte kart og veibeskrivelse på norsk
 • Ruter i GPS format og til mobiltelefon
 • Bagasjetransport mellom hotellene
Send forespørsel