Toscana - Chianti

Avreise

Hjemreise

Pris fra

Valgfri

Valgfri

Kr 12 200

nivå uten el-sykkel

0-100

km

7

overnattinger

5/6

sykkeldager

Nyt Italia på sykkel

Toscana er kjent for sine Chianti-viner som produseres i en region omfatter Siena, Berardenga, Montalcino, Montepulciano, samt  Radda Castellina og Greve in Chianti nord-øst i regionen.

Den mest kjente av disse er Brunello di Montalcino. Druen Brunello er en lokal variant av Sangiovese som drar nytte av Toscanakystens varme og tørre klima

På denne turen besøker vi alle disse byene, med trivelige bosteder bak bymurene eller på en av vingårdene i nærheten.

Inkludert i turen

Leie av sykler med vesker

7 overnattinger på hotell med god standard, inkludert frokost

Bagasjetransport mellom hotellene

Detaljerte kart og veibeskrivelse på norsk for hver dag

Ruter i GPS format og til mobiltelefon

Sykling på små og lite trafikkerte veier

Reiserute

1
Dag 1: Ankomst Firenze - transfer til Greve in Chianti

Ved ankomst i Firenze blir dere møtt på flyplassen av vår sjåfør og kjørt til hotellet i Greve in Chianti. Alternativ ankomst er fly til Pisa, og tog til Firenze der dere blir hentet på jernbanen.

I Greve ligger det et vinutsalg med et lite museum og muligheter for å smake på ulike viner, olivenolje og spesialiteter fra regionen. Overnatting like ved den store piazzaen i sentrum.

Syklene står klare kl 09:00 neste dag.

2
Dag 2: Sykling via Radda in Chianti til Siena

Denne etappen går ut fra Greve og oppover åsene gjennom Dudda og til turens høyeste punkt på 706 m.o.h. før dere vender nedover i dalføret og inn i kommunen Radda.

Radda er Chianti-vinenes «hovedstad». Her ligger kontoret som avgjør hvilke vingårder som får DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita), og rett til å bruke «gallo negro» , den sorte hanen på flaskenes etiketter.

Radda er et perfekt sted for en pust i bakken. Tips for lunsj: Et par baquetter og noen lekkerbiskener fra den lokale delikatessebutikken.

Turen videre går over Vagliagli – her kan dere fylle flaskene med vann før de siste åsene nedover mot Siena (52 km.) Innkvartering på trivelig hotell nær en av byportene til gamlebyen.

3
Dag 3: Sykling til Montalcino

Dagen starter med å kjøre ut av Siena, via gamlebyen, bak den store Piazza del Campo og bakkene ned fra byen. Ruten går sydøstover, via Ville di Corsano og Vescovado di Murlo. Lunsj kan inntas på Bar Colazione da Tiffany som ligger midt i Vescovado di Murlo.

Etter lunsj i Murlo går veien via Bibbiano. Herfra følger dere skilt mot Montalcino. Byen er kjent for sin Brunello. Druen brunello kalles også Sangiovese. Brunello di Montalcino er en av de høyest vurderte vinene fra Italia. Byen Montalcino drar nytte av Toscanakystens varme og tørre klima og vinene er derfor ofte godt konsentrerte og egner seg som regel for lagring. Alle Brunello-viner må lagres i minimum fire år, hvorav to år på fat. Etter fem år kan de kalles «riserva». Den mindre konsentrerte og lettere rosso di montalcino kan slippes – og drikkes etter kun ett år.

4
Dag 4: Sykling til Montepulciano

Dagens etappe er kanskje turens flotteste. Turen har en samlet stigning på ca 1250 høydemeter der de første fire milene er viet Val d’Orcia. Val d’Orcia står på UNESCOs liste, og begrunnelsen er at dette er et godt, nærmest idealistisk, drevet jordbruksområde fra 14-15-hundretallet, med stor vekt på estetiske verdier. Turen går gjennom flere vingårder og småbyer, bl a Rasa og San Quirico d Orchia som ligger ca 450 moh. Dere passerer også forbi den litt større byen Pienza som ligger på en høyde i dalsiden.

I Pienza kan det passe med lunsj. Restauranten Sette di Vino kan anbefales: Piazza di Spagna, 1, 53026 Pienza, Italia.

Etter lunsj går turen mot Monticchello som ligger på en knaus i vest. Denne veien fører dere frem til Montepulciano.

Montepulciano er sentrum i et område som forbindes med høyt vurderte og lagringssterke rødviner basert på druen Sangoviese (Brunello). Byen har et bra utvalg av såkalte enotec (vinutsalg) der det er mulig å smake på flere varianter av både vin, olivenolje og annen lokal snacks. For mer info om vinen i denne regionen, se:

5
Dag 5: Sykling til Castelnuovo Berardenga

Turen til Berardenga er ca 50 km, men dere kan velge både en lengre og en kortere rute. I den lille byen Asciano kan det passe å ta lunsj.

Dere fortsetter ut fra Asciago på den samme veien, etter broen følger dere 438 mot Siena. Etter hvert passerer dere avkjøringen til Vescona. Ca 1,6 km etter denne avkjøringen tar dere av til høyre mot Berardenga. Veien er skiltet med «MUSIGLIANI 1,1

Ut fra Musigliani følger dere grusveien vestover, krysser jernbanen – ca 4 km før dere kommer inn på asfalt igjen. Herfra passerer dere først motorveien deretter følger dere skiltene til Berardenga. Like før byen tar dere til høyre ned til vingården Borgo Casato. Følg skiltene mot «Arezzo» «Perugia» Gården ligger ca 3,6 km fra veikrysset

Borgo Casato er lett å finne på det store kartet.

Et velrenommert spisested i Berardenga er La Locanda di Tommaso Piazza Guglielmo Marconi, 9/10.

6
Dag 6: Hviledag i Berardenga

I dag kan dere hvile ved bassengkanten, tusle inne i byen, eller sykle en runde østover til Monte San Savino videre nordover mot Arnodalen, og tilbake til gården – ca 65 km. Turen kan forlenges ved å sykle ned til Arno.

Lunsj underveis på Alla Corte di Bacchio i Ambra.

7
Dag 7: Berardenga - Greve, transfer til Firenze.

Vi har lagt denne etappen langs hovedveien SP 484 opp til Radda.


Et naturlig knutepunkt for avstikkere er etter 10 km på toppen av den første bakken; Lqa Madonna. Herfra kan man sykle vestover og inn på SP408, en runde på ca 10 km til krysset der SP484 møter SP408.
8
Dag 8: Hjemreise

Hjemreise.

Toscana Chianti2 personer

kr 15 400

pr person

Toscana Chianti4 personer

kr 13 700

pr person

Toscana Chianti6 personer

kr 12 200

pr person