Piemonte klassisk

Avreise

Hjemreise

Pris fra

Valgfri

Valgfri

Kr 11 800

nivå uten el-sykkel

25-38

km

7

overnattinger

5

sykkeldager

En sykkeltur du sjelden glemmer

Etter denne sykkelturen vil du ha minner for resten av livet.

Turen går gjennom et av Italias mest kjente kulturlandskap, der typiske druesorter som Nebbiolo, Dolcetto og Barbera dekker skråningene i ulike himmelretninger.

Terrenget krever alminnelig god form, men ikke spesielle sykkelferdigheter. Vi har også noen el-sykler tilgjengelig. Ruten er lagt til små veier, for det meste på god asfalt, med liten eller ingen biltrafikk.

Inkludert i turen

Leie av sykler med vesker

7 overnattinger på hotell med god standard, inkludert frokost

Bagasjetransport mellom hotellene

Detaljerte kart og veibeskrivelse på norsk for hver dag

Ruter i GPS format og til mobiltelefon

Sykling på små og lite trafikkerte veier

San Giulio

San Giulio

Reiserute

1
Dag 1: Ankomst Milano

Dere ankommer til Piemonte tidlig ettermiddag. Fra flyplassen blir dere hentet og kjørt til Alba. Stedet ligger ca 50 kilometer sør for byen Asti. Vi bor i sentrum av byen, hvor frokosten kan inntas inne, eller ved et bord ute i den trivelige gågaten.

2
Dag 2: Alba - Calosso

Fra Alba sykler dere østover ut av byen, og tar dernest nordover mot Barbaresco. Etter et lite stopp her, settes kursen mot Neive. Om dere ikke stoppet for å spise i Barbaresco, kan dette være et fint sted å stoppe for lunsj. I likhet med Barbaresco er Neive kjent for sine viner, og inne i byen finner dere flere fine restauranter med god mat og godt drikke. Etter en liten klatring foregår det meste av den resterende turen på en åsrygg, før en siste lille klatring tar dere frem til dagens endestasjon.

3
Dag 3: Calosso - Cortemilia

I dag starter etappen med en liten klatring fra gården, og opp mot Calosso. På vei mot dagens endestasjon, Cortemilia, vil det være småkupert, men høyst overkommelig terreng. Det kan være varmt, så en stopp i Castino, for litt læskende forfriskninger, er ofte å foretrekke. Herfra er det en utrolig sjarmerende smal vei, på åskammen mot Cortemilia.

4
Dag 4: Hviledag i Cortemilia

Cortemilia har historie helt tilbake til middelalderen, og den originale bykjernen består av hus laget under denne tidsperioden. Byens mest signifikante landemerke ligger litt utenfor byen, og er det sylinderformede tårnet, som er det eneste som er igjen av en gammel middelalderborg som tidligere lå der. Cortemilia er også kjent for sin produksjon av hasselnøtter, og i august hvert år arrangeres det en hasselnøttfestival i byen.

5
Dag 5: Cortemilia - Albaretto della Torre

Dagen starter med å sykle tilbake over broen, hvor vi så tar til venstre, og følger elven. Etappen er ikke så lang, så flere velger å avvente lunsjen til de kommer frem. Her kan dere nyte en fantastisk utsikt, og eventuelt bade litt i hotellets basseng. Skulle man likevel ønske å stoppe for å ta en matbit er det selvsagt muligheter til det.

6
Dag 6: Albaretto della Torre - Barolo

Dette er muligens turens flotteste etappe. Man begynner med en flere km lang utforkjøring gjennom hasselnøttplantasjer. Gradvis går landskapet fra å være preget av nøtteproduksjon til å bugne over av drueklaser. Vi beveger oss nå inn i området for produksjonen av Barolo – kongenes vin. Uavhengig av hvilken rute man velger, vil vi anbefale å ta lunsj i Monforte. Det lille torget yrer av liv, uten at det er støyende. God mat er det også.

7
Dag 7: Barolo - Alba

Denne dagen er en lett etappe der det meste utforbakke. Turen følger åskammen nordover dalen, og gir flott utsikt over kommunene Langhe, som ligger nærmest, og Montferrat og Asti i det fjerne. Turen går tilbake til Alba. som med sine 35.000 innbyggere er senter i Langhe.

Lokale spesialiteter er vin, frukt, sjokolade og hvit trøffel.

8
Dag 8: Hjemreise Alba

Transport til flyplassen og hjemreise.

Piemonte klassisk2 personer

kr 15 400

pr person

Piemonte klassisk4 personer

kr 13 600

pr person

Piemonte klassisk6 personer

kr 11 800

pr person