Toscana - Chianti

 • Pris: 10 dager: 11300*,-  9 dager 10600*,- 8 dager 9900*,-
 • Prisen forutsetter 4 deltagere og dobbeltrom.
 • Sykkeletapper fra 0-100 km i Italias mest kjente vindistrikt
 • Overnattinger på trivelige hotell/vingårder inkludert frokost
 • Detaljert kart og veibeskrivelse for hver dag
 • Bagasjetransport mellom hver etappe
 • Velutstyrte 24 girs hybridsykler med 28" hjul og 2 bagasjevesker 
 • Sykling på små og lite trafikkerte veier
 • Besøk på hos vinprodusent kan avtales
 • Henting på flyplass og transport til flyplass.
 • Dere velger selv dato og ukedag for avreise
 *Prisene inkluderer ikke fly til Pisa/Firenze
 
 

Dag 1: Ankomst Firenze - transfer til Greve in Chianti

Ved ankomst i Firenze blir dere møtt på flyplassen av vår sjåfør og kjørt til hotellet i Greve in Chianti. Alternativ ankomst er fly til Pisa, og tog til Firenze der dere blir hentet på jernbanen.

I Greve ligger det et vinutsalg med et lite museum og muligheter for å smake på ulike viner, olivenolje og spesialiteter fra regionen. Overnatting like ved den store piazzaen i sentrum.

Syklene står klare kl 09:00 neste dag.

trang gate.jpg 

Dag 2: Sykling via Radda in Chianti til Siena 52 km

Denne etappen går ut fra Greve og oppover åsene gjennom Dudda og til turens høyeste punkt på 706 m.o.h. før dere vender nedover i dalføret og inn i kommunen Radda.

Radda er Chianti-vinenes "hovedstad". Her ligger kontoret som avgjør hvilke vingårder som får DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita), og rett til å bruke "gallo negro" , den sorte hanen på flaskenes etiketter.

 

Radda er et perfekt sted for en pust i bakken. Tips for lunsj: Et par baquetter og noen lekkerbiskener fra den lokale delikatessebutikken.

Turen videre går over Vagliagli - her kan dere fylle flaskene med vann før de siste åsene nedover mot Siena (52 km.)  Innkvartering på trivelig hotell nær en av byportene til gamlebyen.

 

Dag 3: Sykling til Montalcino - 51 km

Dagen starter med å kjøre ut av Siena, via gamlebyen, bak den store Piazza del Campo og bakkene ned fra byen.  Ruten går sydøstover, via Ville di Corsano og Vescovado di Murlo. Lunsj kan inntas på Bar Colazione da Tiffany som ligger midt i Vescovado di Murlo.

Etter lunsj i Murlo går veien via  Bibbiano. Herfra følger dere skilt mot Montalcino. Byen er kjent for sin Brunello. Druen brunello kalles også  Sangiovese. Brunello di Montalcino er en av de høyest vurderte vinene fra Italia. Byen Montalcino drar nytte av Toscanakystens varme og tørre klima og vinene er derfor ofte godt konsentrerte og egner seg som regel for lagring. Alle Brunello-viner må lagres i minimum fire år, hvorav to år på fat. Etter fem år kan de kalles "riserva". Den mindre konsentrerte og lettere rosso di montalcino kan slippes - og drikkes etter kun ett år.druer.jpg

Dag 4: Sykling til Montepulciano 45 km

Dagens etappe er kanskje turens flotteste. Turen har en samlet stigning på ca 1250 høydemeter der de første fire milene er viet Val d’Orcia. Val d’Orcia står på UNESCOs liste, og begrunnelsen er at dette er et godt, nærmest idealistisk, drevet jordbruksområde fra 14-15-hundretallet, med stor vekt på estetiske verdier. Turen går gjennom flere vingårder og småbyer, bl a Rasa og San Quirico d Orchia som ligger ca 450 moh. Dere passerer også forbi den litt større byen Pienza som ligger på en høyde i dalsiden.

druer i solen.jpg

I Pienza kan det passe med lunsj. Restauranten Sette di Vino kan anbefales: Piazza di Spagna, 1, 53026 Pienza, Italia.

Etter lunsj går turen mot Monticchello som ligger på en knaus i vest. Denne veien fører dere frem til Montepulciano. 

Montepulciano er sentrum i et område som forbindes med høyt vurderte og lagringssterke rødviner basert på druen Sangoviese (Brunello). Byen har et bra utvalg av såkalte enotec (vinutsalg) der det er mulig å smake på flere varianter av både vin, olivenolje og annen lokal snacks. For mer info om vinen i denne regionen, se:

Brunello di Montalcino

 

Dag 5: Sykling til Castelnuovo Berardenga - 50 km

Turen til Berardenga er ca 50 km, men dere kan velge både en lengre og en kortere rute.

I den lille byen Asciano kan det passe å ta lunsj. 

sykkel1.jpg

Dere fortsetter ut fra Asciago på den samme veien, etter broen følger dere 438 mot Siena. Etter hvert passerer dere avkjøringen til Vescona.
Ca 1,6 km etter denne avkjøringen tar dere av til høyre mot Berardenga. Veien er skiltet med «MUSIGLIANI 1,1

Ut fra Musigliani følger dere grusveien vestover, krysser jernbanen – ca 4 km før dere kommer inn på asfalt igjen. Herfra passerer dere først motorveien deretter følger dere skiltene til Berardenga. Like før byen tar dere til høyre ned til vingården Borgo Casato. Følg skiltene mot «Arezzo» «Perugia» Gården ligger ca 3,6 km fra veikrysset

Borgo Casato er lett å finne på det store kartet.

Et velrenommert spisested i Berardenga er La Locanda di Tommaso Piazza Guglielmo Marconi, 9/10, 

 

Dag 6: Hviledag i Berardenga  0-100 km 

I dag kan dere hvile ved bassengkanten, tusle inne i byen, eller sykle en runde østover til Monte San Savino videre nordover mot Arnodalen, og tilbake til gården – ca 65 km. Turen kan forlenges ved å sykle ned til Arno.

Lunsj underveis på Alla Corte di Bacchio i Ambra.

 

Dag 7: Berardenga - Greve - ca 40 km (korteste vei), transfer til Firenze.

Vi har lagt denne etappen langs hovedveien SP 484 opp til Radda. Som det fremgår av kartene, er det mulig å gjøre avstikkere hele veien for den som vil se mer av dette området.

Et naturlig knutepunkt for avstikkere er etter 10 km på toppen av den første bakken; Lqa Madonna. Herfra kan man sykle vestover og inn på SP408, en runde på ca 10 km til krysset der SP484 møter SP408.

Dere kan legge turen via Gaiole, en ekstrarunde på 4- 5 km sammenlignet med korteste vei opp til Radda. 

I Radda skal der bo på Hotell Relais Vignale som ligger I hovedgaten gjennom byen.
Radda har mange restauranter – en enkel men bra pizza restaurant er Pizza Pie som ligger 150 m unna i samme gate som hotellet 

 

Dag 8: Sykling fra Radda til Greve in Chianti.

Dere sykler opp bakken fra hotellet og hovedveien ned i dalen, SP2bis. Her er det noe trafikk, men det går jevnt nedover og dere vil holde nesten biltrafikk-tempo ned i dalen.

Dere følger dalføret og etter ca 10 km begynner stigningen opp til Panzano. Her kan dere besøke hamburger- eller biffrestauranten til «Slakteren i Panzano» som er berømt for sine kjøttretter. Ca 200 høydemetre opp til kjøttgrytene. 

Volterra lysmorkt 1.jpg

Fra Panzano er det ca 6 km med hyggelig nedoverbakke inn til Greve. Dere leverer syklene hos Ramuzzi og venter på piazzaen til avreise kl 14. Dersom dere vil utsette avreisen til Firenze, avtaler dere dette med Luigi dagen i forveien. 

 

Dag 9: Hjemreise

 

 
Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta siste nytt fra Bergodal.
Webdesign: NEWMEDIA